Het ontstaan van SmartMix Premium...

Wat gebeurt er als passies samenkomen? Juist, dan ontstaan er kleine mirakels!

Sport & biochemie… 2 van mijn passies die na vele jaren uiteindelijk elkaar de hand reiken.

Een lichaam in beweging is fascinerend. Hoe spieren aan hun energie komen en van hun afvalstoffen

af moeten geraken om te kunnen blijven functioneren, dat is een wetenschap op zich. Als je ooit met mij gepraat hebt, is de kans groot dat je weet hoezeer me dit fascineert. Met onze lactaattesten en gerichte schema’s hebben we zo al duizenden mensen geholpen om hun doelen te bereiken. En toch..toch ontbrak er nog iets…

Hoe goed we het lichaam ook trainen, hoe goed de interne factoren via doelgerichte trainingsschema's ook gestuurd konden worden, onze spiercellen, ons transportsysteem, onze hersenen, ... hebben naast brandstof ook andere ondersteunende stoffen nodig.

Onze SMARTCOACH klanten kennen intussen al lang de impact van externe "randfactoren" op hun trainingsresultaten, energie, zin en recuperatie. Dit blijkt keer op keer uit de wekelijkse analyses.

We analyseren bijvoorbeeld wekelijks van heel wat sporters verschillende randfactoren waaronder voedingsfactoren, hydratatie, slaapkwaliteit -en kwantiteit, dagintensiteit, stress, ... om zo tijdig te kunnen bijsturen en de trainingen te optimaliseren.

En toch kennen we allemaal nog verzuring, overtraining, mentale vermoeidheid, dehydratatie, ... Doodnormale symptomen tijdens periodes van intensieve training. En helaas verminderen deze symptomen onze trainingsprestaties gevoelig. Ze verlengen de recuperatietijd, waardoor we minder zin en energie hebben om de volgende training aan te vatten en de gewenste resultaten langer uitblijven.

Wat kunnen we hier dan nog verder aan doen? Wel, het goede nieuws is dat heel wat symptomen, en dan vooral verzuring, kunnen worden opgevangen in het lichaam via bufferstoffen: - Het uithoudingsvermogen vergroot met beta-alanine in combinatie met creatine

- Mentale vermoeidheid kan worden uitgesteld via verschillende neurotransmitters

- Werkende spiercellen kunnen worden ondersteund met de juiste vitaminen en mineralen

- Elektrolyten zorgen voor vochtbehoud

- Zuurstof vormt vaak een limiterende factor om energie te kunnen produceren

- Nitraten kunnen zuurstofopname optimaliseren

- Glycogeenaanvulling garandeert brandstof in de tank

En zo kunnen we nog wel even doorgaan...

Omdat we deze actieve stoffen niet allemaal simpelweg uit voeding kunnen halen, bestaan er enorm veel voedingssupplementen. Teveel als je het mij vraagt. Dus welke supplementen zijn nu écht de moeite? Hoe herken ik kwalitatieve bestandsdelen? Het is vaak onmogelijk om dit helemaal correct te interpreteren. Grote fabrikanten doen bovendien niet liever dan alles apart verkopen. Neem zo een vijftal verschillende supplementen en de kosten per maand lopen snel op richting 120€ per maand of meer... Daar bovenop bestaan heel wat supplementen dan ook nog eens uit zeer kleine dosissen werkende stof, en de rest is aangevuld met bulkmiddel. Veel geld voor weinig dus.

Dit kan en moet beter. Bijvoorbeeld door een ongeziene trainingsdrank die de écht essentiële supplementen combineert.

Voor en door duursporters en in samenwerking met Evivita creërde SmartSport daarom een unieke en bijzonder innovatieve trainingsmix met daarin alle essentiële duursport-supplementen ter ondersteuning van uw trainingen en ter bevordering van uw herstel. SMARTMIX PREMIUM bevat enkel de meest pure bestandsdelen van topkwaliteit, zonder onnodige toevoegingen, en met een hart voor de natuur! Samengesteld met respect voor elke werkzame dosis en met oog voor synergie tussen de bestandsdelen onderling... Uitgebreid getest en bijgestuurd over een periode van bijna 2 jaar.

Voor SMARTMIX PREMIUM geldt wel degelijk: het geheel is krachtiger én goedkoper dan de som der delen!

Onder de testers bevinden zich verschillende types sporters, start to runners, zwemmers, fietsers, ervaren marathonlopers en Belgische topatleten. Zij hebben SMARTMIX PREMIUM getest en bleven het ook na de test steevast gebruiken bij hun trainingen en wedstrijden. Dit gezegd zijnde... Naast correct trainen blijven de basis randfactoren zoals voeding en recuperatie uiteraard van instrumenteel belang. Maar als we kunnen helpen om nog efficiënter te trainen, om uw lichaam op een gezonde manier te ondersteunen én tegelijk ook het herstel kunnen bevorderen, dan zijn we pas echt "smart" bezig.

Benieuwd naar onze selectie en hun werking? Lees er hier meer over.

SMARTMIX PREMIUM is verkrijgbaar rechtstreeks via mij, maar ook in de runners' lab winkels, via de webshops van runners' lab of SmartSport, en tijdens de testmomenten. Kostprijs: €39,95 voor 750g. Bij 3 trainingen per week kom je toe voor 4 weken.

Ik kijk alvast oprecht uit naar uw feedback!

Sportieve groeten,

Bart Raes

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square