Smart-Sport: welkom Nina!


Nina Lauwaert - Smart-Sport

Een coach op zich is beperkt naar eigen scholing en ervaringen. In dat opzicht zou het niet zo ‘smart’ zijn om altijd je eigen visie na te streven en het altijd het best te willen/moeten weten... Vandaar dat SmartSport beslist heeft uit te breiden met nieuwe inzichten, nieuwe visies, een klankbord…Dit was geen eenvoudige zoektocht..tot Nina Lauwaert in het vizier kwam.

Deze atlete presteert niet alleen zelf top op sportief vlak, ze bewees de afgelopen maanden dat ze gerust haar mannetje kan staan in de coachwereld en demonstreerde inzicht heeft in de trainingsleer. Een aantal onder jullie deden al een testing met haar en de feedback was ronduit lovend… welke keuze had ik dan nog…? 😊 Welkom Nina in het SmartSport team! Wie graag al eens kennismaakt of bijvoorbeeld de mogelijkheden naar mental coaching wil ontdekken, kan Nina steeds bereiken via nina@smart-sport.be of 0473570784

Ik stelde alvast 10 vraagjes om Nina beter te leren kennen!

 1. Dag Nina, hoe ben jij bij SmartSport terecht gekomen? Enkele jaren geleden zocht ik een loopmaatje omdat ik helemaal niet graag alleen train. Op een of andere manier bij Bart terecht gekomen en enkele keren samen getraind. Elkaar even uit het oog verloren tot ik bij de Yellow Armada begon te trainen en steeds beter begon te lopen. Bart stelde voor dat ik eens een lactaattest zou doen bij hem MET hartslag. Ik had nog nooit met hartslag gelopen tot toen. Iets later vroeg hij mij of ik de Smartmix wilde uittesten en van het één kwam het ander.

 2. Wat doe je zoal in je vrije tijd? Naast het werk bij Smart-sport en m’n trainingen kruipt er heel wat tijd in m’n gezin. Samen met mijn vriend en m’n zoontje Thorre uitstapjes doen. Daarnaast maak ik graag nieuwe gerechten klaar en ga ik zeer graag op reis (al dan niet gecombineerd met stage of wedstrijd daar) en test ik graag lekkere (vegetarische) restaurantjes uit.

 3. Welke sportieve ambities heb je reeds bereikt en heb je zelf nog? Mijn overwinningen op de Antwerp 10 miles en op de 10km In Reykjavik waren zeer fijne momenten waar ik nog vaak aan terugdenk. Maar uiteraard wil ik nog heel wat bereiken. Zowel op kortere afstanden op de piste als op langere afstanden op de weg, moeten al m’n persoonlijke records nog wat aangescherpt worden.

 4. Geloof jezelf in het nut van lactaattesten? Ervaring mee? Raad je het aan? Ja, ondanks dat je zelf wel min of meer het gevoel hebt dat je in form bent en wat je aankunt is het een noodzakelijke aanvulling. Zowel om te weten hoe de zaken ervoor staan als ook te weten aan welke punten je nog moet werken. Bij mij staan er jaarlijks zo een 3 a 4 lactaattesten gepland om te zien of er vooruitgang is en hoe we de trainingen daaraan moeten aanpassen.

 5. Wat heb je gestudeerd en kan je dit uiten bij je functie als Smartcoach? Ik heb Klinische Psychologie gestudeerd en deed daarna nog een lerarenopleiding. Met het lopen zelf heb ik uiteraard al heel wat ervaring, maar in het trainingsspecifieke en afnemen van lacttaattesten leidde Bart mij op de afgelopen maanden. Er zijn ook plannen om met Smart-sport ook de weg van mental coaching en begeleiding van sporters in te slaan, als aanvulling op de trainingsbegeleiding en voedingsondersteuning. Zo kan ik terug iets meer in de richting van mijn opleiding gaan en bieden we iets wat zeker aanvullend kan zijn. Lopen en presteren is niet enkel voeding, training en talent. Je moet mentaal ook sterk staan, dit kan zelfs een verschil maken tussen winnen of verliezen; tussen je record lopen of net niet.

 6. Wat zijn jouw doelen als coach bij SmartSport? Mensen te helpen om verder te geraken en hun eigen grenzen te verleggen.

 7. Hoe erg is het om dagelijks met Bart te moeten samen werken? Inspirerend! Echt waar, zeer boeiend. Dit is de meest fijne job die ik al deed. Niet enkel door de inhoud en de uitdagingen van het werk zelf maar zeker ook door de fijne samenwerking. We beïnvloeden elkaar met nieuwe ideeën en stimuleren elkaar tot het nemen van initiatieven.

 8. Beschrijf je levensvisie in een quote! Don’t dream your life, but live your dream.

 9. Geef 3 looptips voor beginnende lopers. - Niet teveel tegelijk willen, langzaam opbouwen stapje voor stapje - Geloven in jezelf, je kan meer dan je denkt! - Zoek een loopmaatje of externe ondersteuning. Dan wordt het gemakkelijker om vol te houden.

 10. Laatst wijze raad? Genieten van het leven en alle kansen grijpen!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square