Lopen in warm weer... Smartmix?

Warm weer en lopen… Voor velen is en blijft het een moeilijke combinatie. Vanzelfsprekende tips in overvloed: lichter kleden, meer drinken, de hartslag mag hoger, enz... Maar waar gaat het nu eigenlijk echt om? Wat maakt de prestatie minder goed gaan in warm weer? Is het het vochtverlies? Eigenlijk niet... Het gaat in feite om de indikking van het bloed, en om de rol van de aanwezige elektrolyten in het bloedplasma. Dat zijn de bepalende factoren. Belangrijk is dus dat het evenwicht tussen bepaalde mineralen (oa. De Natrium-Kaliumpomp) wordt bewaakt.

Teveel te pas en te onpas water drinken is dus ook niet echt goed. Men verdunt dan gewoon de nodige stoffen die alles reguleren in het bloed en lichaam, en zo droogt het lichaam eigenlijk uit door het creëren van een verkeerde diffusierichting.

Wat kan je hier dan wel zelf aan doen? Als je het aan ons vraagt is het simpel... SmartMix is hier namelijk perfect voor. De mix helpt je lichaam immers anticiperen op de processen die bestaan bij duursport! Zo vul je bijvoorbeeld de elekrolyten aan die ervoor zorgen dat het bloedplasma minder uitdroogt. In de praktijk? Naast de evidente voozorgsmaatregelen drink je in de carbloadingfase voor je wedstrijd de laatste 3 dagen elke dag een drinkbus SmartMix. Een extra buffer tegen de warmte zeg maar.

Zoals altijd verkrijgbaar bij Runners Lab en via Smart-Sport.

Veel succes!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square