SmartMix...one year later

Story? “if you do what you love, very beautiful things will rise”

Wel, combineer twee passies…biochemie en atletiek.. en dan ontstaat Smartmix! Ik kon gewoon niet begrijpen waarom er geen supplement bestond dat DE essentiële ingrediënten bevat ter ondersteuning van enerzijds het cardiovasculair stelsel en anderzijds het musculair stelsel van een lichaam in inspanning. Dit werd mijn missie, en zo ontstond na 2 jaar onderzoek de reeds goed bekende SmartMix Premium. Ondertussen zijn we een jaartje verder en heeft het zijn lancering niet gemist in de atletiekwereld. We hebben er volledig voor gekozen het product eerst voor zich te laten spreken..en dat het jullie aanstond, werd ons al snel duidelijk! Zo drongen we ook door tot de hoogste regionen binnen de Belgische atletiek…Voorbeelden zijn atleten zoals Nina Lauwaert, Benny Fischer, maar ook Charline Vanneste, Cedric Van De Putte en Fien Van Brussel die we met plezier ondersteunen met SmartMix. Ook de ondersteuning van Runners’ Lab toont de waarde aan van het product.

Werking? ‘’You don’t only need fuel for your engine, a body needs oil for all the biochemical reactions while in exercise”

Net zoals een wagen wagen brandstof en olie nodig heeft om vlot te kunnen rijden, heeft een lichaam in inspanning dit ook van doen. Brandstof is alombekend.. Suikerdranken/gels/ repen… het wemelt er van… maar er ontbrak iets om optimaal te kunnen werken… de olie voor de processen vlot te laten verlopen en de kunst zit hem in het bereiken van de synergie tussen de verschillende bestanddelen. Voor dit product geldt wel degelijk: Het geheel is krachtiger én goedkoper dan de som der delen!

Gebruik? “Don’t wait until you are in action, prepare the body in advance”

20 a 30 minuutjes voor vertrek los je 2 tot 4 (afhankelijk van duur tot intensiteit) schepjes op in 200 a 300 ml water in een drinkbus. Schud goed en laat de druk er af (door ontstaan van zuurbuffers). Drink rustig uit. Veel trainingsplezier!

 • Beta-alanine: vergroten van het uithoudingsvermogen.

 • Natriumcitraat en natriumcarbonaat: uitstellen verzuring, lactaat heropname in spieren stimuleren, vergroten uithouding.

 • Ijzer: ondersteuning zuurstoftransport in het lichaam, sporten is zweten, veel ijzer gaat zo verloren en dient gecompenseerd te worden.

 • Creatine: jawel creatine! Voor wie denkt dat dit enkel thuis hoort in de krachtsector, denk fout. Bij intensieve inspanningen zorgt creatine voor het bereiken van een hoger vermogen. Wie een hoger vermogen bereikt op training, haalt hier voordeel uit naar de wedstrijd, ook naar langere afstand toe zoals een marathon.Synergie met beta-alanine!

 • Daarenboven versnelt dit het herstel na de training. ‘side effect: extra water opslag in de spieren’. SmartMix niet meer innemen vanaf de taperingsweek tot 3 dagen voor marathon.

 • L-citrulline, L-arginine en L-Glutamine: Spiercellen werken efficiënter door een lager zuurstofverbruik (het rode biet effect). Deze drie stoffen stimuleren elkaar!

 • L-tyrosine: bij langdurige inspanning treedt centrale vermoeidheid op. De hersenen krijgen het moeilijker prikkels te blijven doorgeven naar de spieren. Tyrosine wordt omgezet tot dopamine en vervolgens tot adrenaline en noradrenaline. Mentale vermoeidheid wordt zo uitgesteld.

 • Waxy Maze: de brandstof aanwezig in isotone vorm bij bereiding zoals aanbevolen, als drager voor dit supplement werkt gekozen voor een Starch, waxy maze. Glucose wordt snel doorgegeven naar de bloedbaan om de spieren aan te vullen. Ook na training om glycogeen opnieuw op te laden.

 • Vitaminemix: een mix van 22 vitaminen en mineralen ter ondersteuning van verschillende processen in het lichaam.

Futur? “we will keep asking more from our bodies, so we need to give it more”

Het besef is er ondertussen echt wel bij sporters, zowel recreatief als professioneel dat we in een tijd leven waar alles draait om efficiëntie en optimaal functioneren. Dit is niet anders op sportvlak. Wie zichzelf verzorgt, herstelt beter en sneller en kan een grotere trainingsbelasting aan. Iets met tempel en lichaam…maar het is wel degelijk zo.. Verzorg het en geef het de beste ondersteuning die mogelijk is.

Verdeelpunten.

België.

 • Runners’ lab winkels + webshop.

 • Smart-Sport webshop + op testmomenten.

 • Podologe Veerle Dhaese (Dendermonde)

 • Via atleten Benny Fischer (oostende) , Charline Vanneste (regio Meulebeke) en Fien Van Brussel (Hamme)

 • SAV (Schotense atletiekvereniging)

Nederland.

 • Evivita.

 • Joos bral en Sandra Reulink (SR- Run and trail).

 • Binnenkort ook via Body & Fit.

 • Meer info over mogelijkheid verdeling SmartMix? Mail gerust!

Vele groeten, Bart en Nina

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square