what a day...verslag van een magisch dagje

‘Life must be lived forwards, but can only be understood backwards.’

Dat komt wel meer dan eens uit mijn mond… en voor sommige dagen is dat wel eens minder van toepassing dan andere dagen. Maar vandaag is het voor de volle 100% op zijn plaats..

De verpakking van een attentie die ik vandaag in ontvangst mocht nemen op het einde van de ‘loopdag’ kon het dan ook niet beter beschrijven: “Life is like a box of chocolats, you never know what you are going to get” Niet toevallig ontvangen van de vrouwelijk ‘Forrest Gump’ denk ik dan..

Vandaag was voor vele atleten die begeleid worden door SmartSport een topdag! Ik neem een ongelooflijk risico om zo meteen iedereen persoonlijk op te noemen…vergeef me moest ik iemand vergeten zijn… de trots is sowieso ook voor jou!

Kaat en Gert, na een moeilijkere zomerperiode sloegen jullie er dit weekend beiden in toch weer mooi te tonen dat jullie karakter hebben! Kaat is mooi aan het opbouwen en liep een vlotte 10K , Gert zette vandaag, ondanks ziekteperiode, een mooie tijd neer op de halve marathon! Ook Dimitri Parewijck liep de halve en klokte af op 1u23min35s. Knappe prestatie in dit warme weer, een tijd sub 1u20 zit er zeker in!

Tom Waeyeart en Nico Vergaelen tekenden present voor de hele marathon en lieten beiden merken dat ze mooi kunnen presteren onder de warme zon. Fiere coaches hier!

Jan Verhulst, tekende eveneens present te eindhoven, doel en schema gevolgd voor 3u30.. wat loopt hij? 3u29! Top! Na afloop een zeer tevreden Jan

op FB met lof voor onze SmartMix!

Yannick De Boeck, vrij nieuw onder de vleugels van Smart-Sport maar liet zich direct opmerken met een mooie tijd onder de 3u10! Op korte termijn sub 3 is zeker haalbaar. Knap gedaan!

Glenn Mahieu liep vandaag ter ere van zijn overleden grootmoeder, ondanks de (iets te) moedige start, kende hij toch wat verval. Maar op karakter beet hij door en kon hij met een tijd rond de 4:15 finishen! RESPECT! Vandaar het zonnetje in de hemel vandaag vermoed ik…

Yasmine Sidhoumi, een zeer voorbeeldige loopster die al een tijdje zeer plichtsbewust maar altijd genietend (en soms wat vloekend afziend) haar trainingen afwerkte liep gisteren haar marathon! Ze bewees dat met een rustige aanloop naar een marathon je direct een knappe prestatie kan neerzetten, ze finishte in 4u19min! De beentjes nu wat rust gunnen, daarna de winter door met snelheidstrainingen en op naar het volgende doel. Sub 4 zal hierbij niet ver weg zijn!

Stefanie De Borle kwam in actie op de marathon van Linkeroever. Ondanks de knie-perikelen finishte zij knap haar eerste marathon! Zij kwam de man met de hamer enkele keren tegen, maar wist zelf harder terug te slaan. Proficiat!

Kurt Luyckx maakte een mooie comeback na zijn blessure en pakte op de Ekiden reeds uit met een knappe tijd. Ook nu op de HM te Mallorca liep hij sterk en kon onder de 5 min/km blijven.. De man om in de gaten te houden!

Wendy poulainke Verhulst had vandaag een zware taak gekregen van de coach… goed een maand na IFF-marathon vandaag een eerste poging doen op sub 3u30 te lopen te Eindhoven. Zij rapporteerde goede benen te hebben, maar helaas last van verkramping van een kuit die eerder deze week al opspeelde. Niettemin finishte ze in 3u32 en haalde hierbij een knap PR! Alweer 5 min van de tijd! 8e van alle v40! En 4e in haar categorie! Het is een kwestie van tijd om sub 3u30 te duiken. Dikke pluim voor een hardwerkende Wendy, nooit klagend of zagend, maar voorbeeldige atlete! Paul begeleidde mee op de fiets en zag dat het goed was… op de iets te snelle start na… ook dat had Paul gezien…

Ikzelf kwam eveneens in actie op de marathon en had als taak Bart Aper en Kathleen Steenhaut zo dicht mogelijk bij de magische grens van 3u te brengen. Zij deden dit beiden voortreffelijk! Kathleen hield stand en finishte in 3u02min27 en werd daarmee Belgisch kampioene in haar categorie. Dikke proficiat! Bart Aper kon machtig aanpikken tot km 35.. misschien wel iets te veel energie verspeeld in de eerste helft en nog wat onervaren in het lopen met haas, maar ook hier een PR van 3u03min23s! De coach weet waar het schoentje wringt, de marathon in het voorjaar is het prijs, sub 3!

Als klap op de vuurpijl vroeg hij bij aankomst dan ook zijn geliefde ten huwelijk, magisch!

Knap om te lezen/zien: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2865078/Schat-wil-je-met-me-trouwen-bezwete-marathonloper-Bart-vindt-restje-energie-voor-aanzoek

Sofie De Pillecyn, ons ‘zorgekindje met een knipoog’ bij de YA- door omstandigheden niet vaak mogelijk groepstrainingen te doen- zette een knappe prestatie neer en werd, jawel, eveneens Belgisch kampioene in haar categorie en dan nog eens knap 3e vrouw overall eveneens in haar categorie. Dikke proficiat! De meer individuele begeleiding werpt zijn vruchten af en de coaches bekijken hier samen de mogelijkheden naar de toekomst toe.

Coach Bart Stroobandt heeft Sofie zo lang mogelijk proberen ondersteunen terwijl hij op voorhand wist dat er wat averij was.. toch moedig, respect, ik zie hem met een grote smile (Nina stond net op het podium) finishen 3u17min46s.

Tenslotte, coach/athlete/buddie/ Flippa Nina… what can i say… Je liep niet vandaag… je vloog en je geloofde er in… geen enkele marathon is dezelfde zei ik je nog. Ik denk dat je dit zeker kan beamen. Wat een tijd..2u30min22s , wat een statement! Belgische beste dit jaar op piste 5K, street 10K en vandaag nummer 3 op een rij: Belgisch kampioene marathon overall, eerste athlete internationaal te Eindhoven! Kippenvel! Hallo Belgische bond, Gezien?! Tijd om de atleten meer te ondersteunen en kansen te geven zou ik zo zeggen. Nina, geniet van je weekje verdiende rust. Fier op jou! Onze technische assistentie bij smart-sport Tommy, liep eveneens knappe race en pakte zijn PR!

Je coach, Dany staat zelden sprakeloos... maar vandaag zag ik hem toch (even) zo 😉 Dany, de samenwerking met jou tilt onze atleten naar een hoger niveau en je appreciatie wordt wederzijds enorm gewaardeerd! Ongetwijfeld een voorbeeld voor andere clubs. Smart-Sport staat altijd open voor evenwichtige samenwerkingen.

Nogmaals...ik zal waarschijnlijk mensen vergeten zijn, waarvoor mij oprechte excuses.. ongetwijfeld vullen jullie perfect bovenstaande lijst aan!

Fiere coach,

Bart

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square